Uitrol productformule R-net Noord-Holland

Uitrol productformule R-net Noord-Holland

R-net is een overzichtelijk netwerk voor Hoogwaardig Openbaar vervoer dat regionale lijnen met elkaar en met ander vervoer (fiets, auto) verbindt door middel van knooppunten. Het netwerk heeft een hoog kwaliteitsniveau. Hoger dan het overige stads- en streekvervoer: het is sneller en biedt rechtstreekse verbindingen bij grote vervoerstromen en soepele overstapmogelijkheden bij kleinere vervoerstromen. Het heeft hoge frequenties waardoor de reiziger nooit lang hoeft te wachten. Daarnaast is het beschikbaar van de vroege ochtend tot de late avond. Actuele en eenvoudige reisinformatie maakt het reizen door het netwerk gemakkelijk. Het netwerk is veilig, betrouwbaar en comfortabel. R-net dat bestaat uit trein, metro, tram, bus en boot voorziet in verplaatsingen tussen de 2,5 en 35 kilometer.


Provincie Noord-Holland heeft binnen het samenwerkingsverband Metropool Regio Amsterdam mede aan de basis gestaan van de ontwikkeling van dit netwerk dat uiteindelijk over de gehele randstad zal worden uitgerold. In het concessiegebied van Provincie Noord-Holland is de omzetting van een aantal lijnen naar R-net gedaan waarbij, net als het materieel, de voorzieningen op de haltes conform de gewenste uitstraling en functionaliteit niveau van de productformule zijn gebracht.


De uitrol van de productformule op straat is gestart met de vervanging van de originele wachtruimtes van de Zuidtangent naar wachtruimtes en het plaatsen van DRIS-panelen (Dynamische Reizigers Informatie Systeem) voor het geven van actuele reisinformatie.

De Mex Groep heeft het projectmanagement, contractmanagement en omgevingsmanagement verzorgd met betrekking tot het uitrollen van productformule van R-Net voor de provincie Noord-Holland.

Projectinformatie
  • Provincie Noord-Holland

  • 2015 - 2017

  • Projectmanagement, Contractmanagement

  • Omgevingsmanagement

  • Openbaar Vervoer

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Joost Meijer

Foto impressie van het project